Tornkranförare

Alla förare som arbetar för Kranteam Sverige har tornkrans kort. Kranmodell eller storlek räds vi inte för. Våra förare kör allt från små Potain kranar till över 100 meter hög Liebherr 630EC-H. Samtliga har vana att köra från hytt och/eller med radiolåda. 

Mobilkranförare

Många av våra kranförare har också mobilkran kort. Vi har personal som är specialicerad på bandgående fackverkskranar inklusive rigging.

Samordning

Finns det kranar med kollisions risk på eran byggarbetsplats, har ni många komplicerade lyft att göra t.ex. samlyft mellan flera kranar?

Då har ni förmodligen behovet av en erfaren kransamordnare eller en lyftansvarig.

Kransamordnaren

Kransamordnaren planerar lyft och samarbetet mellan de olika kranarna på arbetsplatsen. Flera av våra medarbetare har kompetens och erfarenhet att agera som kransamordnare.

Just nu arbetar Frank Havik som samordnare på projekt Slussen och Linus Öhrn på projekt Himmerfjärden. Två stora och komplicerade projekt med många kranar i produktion samtidigt.

Lyftansvariga

Lyftansvarig/lastkopplare/slinger sköter kommunikationen med kranföraren och ser till att er last är rätt kopplad så att lyftet går säkert till. Kopplaren hjälper även till att planera lyftet och håller koll på lyftvägen så att allt sker på mest optimalt sätt.

Alla våra kopplare är handplockade och har genomgått en intern introduktion. De har säkra lyft utbildning samt kompetensbevis. Alla har lång erfarenhet inom lyft, byggproduktion samt ställningsmontage.

Utbildning i säkra kyft

Vill ni att er personal skall kunna koppla lasten säkert? Då kan vi erbjuda er säkra lyft utbildning. Utbildningen är på 3 timmar och allt kursmaterial ingår i priset. De som klarar kursen får ett utbildnings intyg.

Det som ingår i utbildningen är.

  • Korrekt lastkoppling
  • Brottgränser för lyftredskap

Kontakta Hans-Olov Vesterlund för bokning och prisinformation.

 Försäljning och uthyrning

Vi säljer lyftutrustning, lyftkättingar och stroppar. Vi hyr även ut vändok i olika storlekar och lyftok/pendelok 5-30 ton som kan byggas ihop enligt önskemål.